Courtisane festival 2020

notes on cinema
1 April, 2020 - 5 April, 2020
  • SPHINX CINEMA, MINARD, KASKCINEMA, PADDENHOEK
  • GENT

 

 

Het programma van het Courtisane festival 2020 (1- 5 april) krijgt steeds meer vorm. We zijn trots de namen van de Artists in Focus van Courtisane festival 2020 alvast te mogen aankondigen: Lis Rhodes en Kevin Jerome Everson!

Sinds de jaren '70 maakt kunstenaar en filmmaker Lis Rhodes radicaal en experimenteel werk dat de dominante narratieven en machtstructuren van taal uitdaagt. Ze was een toonaangevende figuur in de London Film-Makers’ Co-operative en medeoprichter van Circles, de eerste Britse filmdistributeur van videos, films en performances van vrouwelijke kunstenaars.

 De in Ohio geboren Kevin Jerome Everson is een van de meest productieve en gerespecteerde filmmakers in de Verenigde Staten. Gedurende de voorbije twintig jaar produceerde hij aan een onvermoeibaar tempo meer dan 150 films die de levens en ervaringen van working-class Afro-Amerikanen portretteren aan de hand van een impressionistisch esthetisch palet dat zowel inspiratie put uit de beeldende kunsten als uit straatfotografie en observationele cinema. Everson’s films zijn vertoond op talloze internationale filmfestivals en gehuldigd in instellingen zoals Tate Modern en het Whitney Museum.

 

meer informatie binnenkort op deze website en via onze nieuwsbrieven