Haruhara-san’s Recorder

21 August, 2023 - 20:00
Theresia

Deze zomer (26 juni tot en met 28 augustus) nestelen negen Gentse filmcollectieven zich in de rust van het voormalige slotklooster.

De tuin en de bar gaan telkens open om 20u, de vertoning vangt aan bij zonsondergang. Tickets zijn binnenkort beschikbaar aan 'pay what you can'-tarieven via www.theresia.gent. 

Haruhara-san’s Recorder

Kyoshi Sugita
,
JP
,
2021
,
DCP
,
120'

Kyoshi Sugita creëert een evocatief portret van de interieure wereld van een jonge vrouw door middel van impressionistische acties in de plaats van psychologie. Hoewel we slechts weinig over haar te weten komen is het centrale personage, gespeeld door Chika Araki, toch wonderbaarlijk aanwezig: ze huurt een appartement, krijgt een job in een café en begint rust te vinden na een tragische gebeurtenis. Door met zijn geduldige camera te focussen op ontmoetingen met vrienden, familie en onbekenden, lunches en theetijd, op zowel mondaine als mystieke gebeurtenissen, brengt Sugita verrassende, onverklaarbare en vaak ontroerende momenten in het licht die raken aan het spirituele in het dagdagelijkse leven. Sugita’s film, een adaptatie van een tanka (een kort gedicht) van Naoko Higashi, gebruikt de cinematografische vorm om aan het anders onuitdrukbare uitdrukking te geven. (NYFF)

 

Japanese spoken, English subtitles