Showing Up

14 December, 2023 - 28 December, 2023

De cinema van Kelly Reichardt snijdt met humanistische gevoeligheid doch chirurgische precisie tot op het bot van de Amerikaanse samenleving. Haar portretten van eenzame zielen die met waardigheid proberen te navigeren in een verregaand vermarkte en vervreemde omgeving blijven een unieke aanwezigheid in het independent cinema landschap. Haar nieuwste en mogelijks meest persoonlijke werk, Showing Up, volgt de levensweg van de beeldhouwster Lizzy.

Werkend voor de galerij van haar moeder probeert ze haar nieuwe show voor te bereiden, waarin ze haar nieuwste kleibeelden van blije vrouwen zal tonen. Geteisterd door persoonlijke problemen komt ze hier echter maar niet aan toe. Familiale moeilijkheden, onderlinge concurrentie en een dode duif confronteren haar met de complexe verstrengeling tussen haar werk en persoonlijk leven.

Showing Up is Reichardts vierde samenwerking met actrice Michelle Williams. Opnieuw geeft Willams perfect vorm aan Reichardts gelaagde visie op mens en samenleving. Lizzy probeert haar weg te vinden in de kunstwereld, maar verdwaalt steeds dieper in een ontmoedigend doolhof waar voor persoonlijke integriteit weinig ruimte is. Met een teder oog voor het alledaagse biedt Showing Up een tedere blik op de kwetsbare kanten van het kunstenaarsvak.

Dit zijn vertoningen in het kader van Please Release Me (www.pleasereleaseme.be).