Courtisane festival 2012

21 March, 2012 - 25 March, 2012
  • Gent

Het Courtisane Festival biedt een avontuurlijke reis door een wereld van cinema: een cinema van de wereld die vaak onzichtbaar blijft, veroordeeld tot de marges van het film- en kunstgebeuren. Het is een speelruimte waar het zoeken en beproeven centraal staan, eerder dan het verpakken en verhandelen. In die geest wi! het festival zich openstellen als een hub voor prikkelende dialogen en enthousiaste ontmoetingen, tussen beeld en verbeelding, zien en inzien, kijken en leren. Een festival als mogelijkheidsruimte.

Het programma van deze elfde festivaleditie biedt opnieuw een staalkaart van integer en uitdagend cinematografische werk, wars van conventies, genres, disciplines en formats, vrij bewegend tussen langspeel- en kortfilm, documentaire en fictie, experimenteel en mainstream, cinema en beeldende kunsten. Behalve een selectie van de opmerkelijkste Belgische en internationale realisaties van het voorbije jaar, wordt ook een waaier aan performances, installaties, thematische en monografische programma's aangereikt.

De "Artist in Focus" programma's vormen in al hun veelzijdigheid het hart van het festival. Van de intens zintuiglijke cinema van Philippe Grandrieux tot de "expanded cinema" exploraties van Sandra Gibson en Luis Recoder en de baanbrekende branie van het gelegenheidsduo Ben Rivers en Ben Russell: ziehier een Cinema die slaat en zalft, confronteert en reflecteert, zindert en beroert.