17: Hong Sang-soo

27 March, 2016 - 20:00
Sphinx

 

Closing Night

reserveren noodzakelijk voor deze vertoning
julie@courtisane.be

 

_______________

SELECTIE 2016

Een dialoog tussen nieuw audiovisueel werk, oudere of herontdekte films en video’s van kunstenaars en filmmakers die zich bewegen door het uitgestrekte terrein van het bewegend beeld.

Right Now, Wrong Then

Hong Sang-soo
,
KR
,
2015
,
DCP
,
121'

“Ham Chunsu (Jung Jaeyoung) is een arthouse regisseur en is naar Suwon gekomen omdat één van zijn films er getoond wordt. Hij ontmoet er Yoon Heejung (Kim Minhee), een beginnende kunstenares. Zij heeft nog nooit een film van hem gezien, maar weet dat hij beroemd is; hij wil graag haar schilderijen zien en daarna met haar iets eten.

Elk woord, elke pauze, elke gelaatsuitdrukking, elke beweging is een onderhandeling tussen onthullen en verbergen: als Chunsu te ver gaat, is hij opeens een man van middelbare leeftijd die op vrijersvoeten is en zijn kennis etaleert als verleidingstruc; als Heejung te ver gaat, stemt ze opeens in met een man die de volgende dag weer vertrekt. Zo balanceren ze als evenwichtskunstenaars tot een hard en bijtend grappig eindpunt, waarna... we opnieuw beginnen.

Hong Sang-soo bereikt een maximaal genuanceerde gelaagdheid met een minimum aan mensen, plaatsen en gebeurtenissen. Right Now, Wrong Then is een verrukkelijke toevoeging aan zijn cinematografische catalogus. Daar dragen de natuurlijke vertolkingen van de twee hoofdrolspelers, Hongs elegante en excentrieke experimenten met narratieve vormen, zijn karakteristiek subtiele camerawerk (met gracieuze long takes die geaccentueerd worden door een lichte pan of een plotse zoom) en de plotse uitbarstingen van humor allemaal aan bij.” (NYFF & Giovanna Fulvi)