Absent Images

24 March, 2016 - 12:00
Minard

 

 

In het onthaal van Minard wordt, net als op vele andere locaties in Gent, Absent Images van Sarah Vanhee gepresenteerd. Het is een project dat zich via publieke canvassen verspreidt in de stad en doorheen het land.

woensdag vanaf 17:00
donderdag, vrijdag, zaterdag vanaf 12:00

Absent Images

Sarah Vanhee
,
2016

"Absent Images is een project dat zich via publieke canvassen verspreidt in de stad en doorheen het land. Reclamepanelen, advertentieruimtes, lege muren of gewoonweg een raam dat uitkijkt over de straat worden dragers voor een politieke boodschap. De boodschap is geschreven in een taal die door de meeste mensen in dit land niet begrepen wordt. Het is de taal van de meeste mensen die hun thuisland ontvlucht zijn. De tekst wil hen in hun eigen taal verwelkomen, en is een verontschuldiging voor de manier waarop dat welkom tot nu toe verlopen is.
Het spijt ons dat we niet alle mensen gelijk behandelen.
De vraagstelling rondom de vluchtelingenproblematiek is complex, maar zeker is dat het politieke antwoord erop momenteel ontoereikend is, onbeholpen, en in sommige gevallen onmenselijk. Maar wat met onze eigen politiek? Hoe stellen “wij” ons op, mensen die hier leven, met of zonder papieren, tegenover die nieuwkomers? Hoe laten we ons beïnvloeden door politiek en media?
We verontschuldigen ons voor ons zwijgen." (SV)

 

Een project van Sarah Vanhee
Productie: Vooruit & Manyone
I.s.m. Courtisane, Tumult Gent, CAMPO
Met speciale dank aan: Arabic Translations Belgium bvba, Nellie Ivanova, Amjad Ali Shah, Tibor Moco, Matthieu Goeury, Safiye Ergurbuz, Hand-in-Hand Gent, VictoriaDeluxe, Koerdisch Instituut Brussel
Met dank aan: Daniel Blanga-Gubbay, Chris Bens, Katrien Reist, Marika Ingels, en aan alle individuen en organisaties die
Absent Images delen en verspreiden.