Cavalo Dinheiro - KASKcinema

19 November, 2015 - 20:30
KASKcinema, Gent

Omdat Pedro Costa's laatste en indrukwekkende film Cavalo Dinheiro in Belgische bioscopen helaas nog niet was te zien, heeft Courtisane de eer en het genoegen een kleine vertoningsreeks te organiseren in Brussel, Leuven, Kortrijk, Antwerpen en Gent.

Oct 8 - 20h30 - Beursschouwburg, Brussels  (Eng ond)
Oct 27 - 19h30 - Cinema Aventure, Brussels  (Fr ond)
Oct 28 - 19h30 - STUK/Zed, Leuven  (Eng ond)
Nov 11 - 20h15 - Budascoop, Kortrijk  (Eng ond)
Nov 18 - 20h00 - Cinema Zuid, Antwerp  (Eng ond)
Nov 19 - 20h30 - KASKcinema, Ghent  (Eng ond)

 

Een samenwerking van Courtisane, Zéro de conduite, Beursschouwburg, STUK, KU Leuven, Lieven Gevaert Centre, Cinema Aventure, Buda, Cinema Zuid & KASKcinema.

Speciale dank aan Pedro Costa, Susana Santos Rodrigues en Rodrigo Dâmaso.

Cavalo Dinheiro (Horse Money)

Pedro Costa
,
PT
,
2014
,
DCP
,
colour
,
115'

Ventura dwaalt rond in een vagevuur van versplinterde herinneringen en gebroken dromen: een messengevecht in maart 1975 dat hem een diepe hoofdwonde bezorgde en dat mogelijks zijn tegenstander dood achterliet, een werkgever die hem weigerde omdat hij hem te jong vond en een door gieren aan stukken gescheurd paard met de naam Money. Deze herinneringen worden explosief tijdens een reis naar de onderwereld en terug. Een meerstemmig verhaal over fragiliteit en veerkracht in het licht van de mislukking en over al diegenen die met veel moeite ruimte voor zichzelf proberen te creëren in een barre omgeving.