Cavalo Dinheiro - STUK / Cinema Zed

28 October, 2015 - 19:30
STUK / Cinema Zed, Leuven

Samen met Courtisane, Lieven Gevaert Centre for Photography and Visual Studies en Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (KU Leuven), biedt STUK vanaf het najaar 2015 een nieuwe reeks verdiepende filmavonden aan onder de noemer Moving Image - Focus. We zetten telkens het werk van één cineast centraal en omkaderen met in- of uitleidingen, analyses, Q&A met de cineast of een workshop.

Omdat Pedro Costa's laatste en indrukwekkende film Cavalo Dinheiro in de Belgische bioscopen helaas nog niet was te zien, heeft Courtisane de eer en het genoegen deze film in STUK / Cinema Zed te vertonen en daarnaast nog een kleine vertoningsreeks te organiseren in Brussel, Kortrijk, Antwerpen en Gent.

De film zal worden ingeleid door Jan Masschelein.

 

Speciale dank aan Pedro Costa, Susana Santos Rodrigues en Rodrigo Dâmaso.

Cavalo Dinheiro (Horse Money)

Pedro Costa
,
PT
,
2014
,
DCP
,
colour
,
115'

Ventura dwaalt rond in een vagevuur van versplinterde herinneringen en gebroken dromen: een messengevecht in maart 1975 dat hem een diepe hoofdwonde bezorgde en dat mogelijks zijn tegenstander dood achterliet, een werkgever die hem weigerde omdat hij hem te jong vond en een door gieren aan stukken gescheurd paard met de naam Money. Deze herinneringen worden explosief tijdens een reis naar de onderwereld en terug. Een meerstemmig verhaal over fragiliteit en veerkracht in het licht van de mislukking en over al diegenen die met veel moeite ruimte voor zichzelf proberen te creëren in een barre omgeving.