Dissent! - Lav Diaz

11 November, 2015 - 14:00
BOZARcinema, Brussel
talk+screening

De screening van Norte, the End of History wordt geïntroduceerd en gevolgd door een gesprek met Lav Diaz en Stoffel Debuysere.

 

DISSENT! is een initiatief van Argos, Auguste Orts en Courtisane, in de context van het research project “Figures of Dissent” (KASK/Hogent), met de steun van VG.

In samenwerking met BOZAR Cinema.

 

In de context van het bezoek van Lav Diaz aan België, een samenwerking tussen CINEMATEK, Courtisane, BOZAR, VDFC, Universiteit Antwerpen, Cinema Zuid, Jeu de Paume Paris, Le Festival d’Automne à Paris, Austrian Film Museum, Cineteca Bologna en met de steun van de Filipijnse ambassade in België.

Speciale dank aan Lav Diaz, Hazel Orencio, NCCA, Milay Calonge, Faith Planas-Bautista en Nadin Mai.

Norte, the End of History

Lav Diaz
,
PH
,
2013
,
DCP
,
colour
,
250'

Norte, the End of History begint met een cafégesprek over ideologie in de 21e eeuw, over absolute vrijheid van het individu en verantwoordelijkheid, kapitalisme en Karl Marx. Gefrustreerd over het feit dat in de Filippijnen zoveel corrupte politici en misdadigers vrijuit gaan, probeert de gesjeesde rechtenstudent Fabian een daad te stellen. Terwijl hij steeds verder afdaalt in een immoreel en gewelddadig universum, wordt de onschuldige Joaquin in de gevangenis gesmeten en proberen zijn vrouw en kinderen het hoofd boven water te houden aan de periferie van de kuststad Laoag.