Lino Brocka - Manila

12 November, 2015 - 19:30
CINEMATEK, Brussel
talk+screening

De screening wordt voorafgegaan door een gesprek met Pierre Rissient en Lav Diaz.

 

In de context van het bezoek van Lav Diaz aan België, een samenwerking tussen CINEMATEK, Courtisane, BOZAR, VDFC, Universiteit Antwerpen, Cinema Zuid, Jeu de Paume Paris, Le Festival d’Automne à Paris, Austrian Film Museum, Cineteca Bologna en met de steun van de Filipijnse ambassade in België.

Speciale dank aan Lav Diaz, Hazel Orencio, NCCA, Milay Calonge, Faith Planas-Bautista en Nadin Mai.

The Making of Manila

documentaire
,
PH
,
1975
,
DCP
,
22'

Een recent herontdekte documentaire over het maken van Maynila, van regisseur Lino Brocka en producent/cameraman Miguel de Leon. We zien hoe Brocka zijn acteurs regisseert, scenes opbouwt en spreekt over zijn artistieke visie en politieke activisme.

Manila in the Claws of Light

Lino Brocka
,
PH
,
1975
,
DCP
,
colour
,
125'

Brocka's meest geprezen film. Hij injecteerde de populaire Filippino-film vol sex, sentiment en geweld met een flinke dosis sociaal bewustzijn. Een jongen van het platteland zoekt in de stad zijn verloofde en komt in de prostitutie terecht.

 

Restored in 2013 by the Film Foundation (World Cinema Project) and the Film Development Council of the Philippines at Cineteca di Bologna / L’Immagine Ritrovata laboratory, in association with LVN, Cinema Artists Philippines and Mike de Leon.