Right Now, Wrong Then - KASKcinema

7 November, 2016 - 20:30
KASKcinema, Gent
screening

Omdat Hong Sang-soo's prachtige film Right Now, Wrong Then helaas nog niet was te zien, heeft Courtisane de eer en het genoegen een kleine vertoningsreeks te organiseren in Gent, Leuven en Antwerpen.

Right Now, Wrong Then

Hong Sang-soo
,
KR
,
2015
,
DCP
,
121'

“Ham Chunsu (Jung Jaeyoung) is een arthouse regisseur en is naar Suwon gekomen omdat één van zijn films er getoond wordt. Hij ontmoet er Yoon Heejung (Kim Minhee), een beginnende kunstenares. Zij heeft nog nooit een film van hem gezien, maar weet dat hij beroemd is; hij wil graag haar schilderijen zien en daarna met haar iets eten.

Elk woord, elke pauze, elke gelaatsuitdrukking, elke beweging is een onderhandeling tussen onthullen en verbergen: als Chunsu te ver gaat, is hij opeens een man van middelbare leeftijd die op vrijersvoeten is en zijn kennis etaleert als verleidingstruc; als Heejung te ver gaat, stemt ze opeens in met een man die de volgende dag weer vertrekt. Zo balanceren ze als evenwichtskunstenaars tot een hard en bijtend grappig eindpunt, waarna... we opnieuw beginnen.

Hong Sang-soo bereikt een maximaal genuanceerde gelaagdheid met een minimum aan mensen, plaatsen en gebeurtenissen. Right Now, Wrong Then is een verrukkelijke toevoeging aan zijn cinematografische catalogus. Daar dragen de natuurlijke vertolkingen van de twee hoofdrolspelers, Hongs elegante en excentrieke experimenten met narratieve vormen, zijn karakteristiek subtiele camerawerk (met gracieuze long takes die geaccentueerd worden door een lichte pan of een plotse zoom) en de plotse uitbarstingen van humor allemaal aan bij.” (NYFF & Giovanna Fulvi)