Selection 1: Kind Hearts

30 March, 2022 - 20:00
Minard

 

SOLD OUT

 

OPENING NIGHT

In the presence of Olivia Rochette & Gerard-Jan Claes

 

Voor de openingsavond is een ticket in voorverkoop nodig, voor genodigden en geaccrediteerden is een reservatie nodig.

 

Kind Hearts is vanaf 6 april te zien in Sphinx Cinema, BUDA, Cinéma Aventure, Lumière Brugge, Lumière Mechelen, Cinema Cartoon’s, De Cinema en eenmalig in Palace (ism Beursschouwburg) op 7 april en Netwerk Aalst op 12 april. 

 

 

Kind Hearts

Olivia Rochette, Gerard-Jan Claes
,
BE
,
2022
,
HD
,
87'

Billie en Lucas, een jong Brussels koppel, starten hun studies aan de universiteit en staan voor een jaar vol veranderingen. Hun denkbeelden over de toekomst, twijfels over relaties en verwachtingen van het volwassen leven vormen de basis voor gesprekken met vrienden en elkaar. Kind Hearts toont op een integere wijze hoe vormend maar ook onzeker (eerste) liefde kan zijn.

“Met Kind Hearts maakten we geen documentaire over liefde maar kijken we naar een concrete liefdesrelatie, verbeelden we het contact tussen twee geliefden, Billie en Lucas. De ervaring van liefde is nauw verbonden met dat van een vertelling, in onze gedachten herscheppen we de liefde tot een avontuur. Die notie van constructie ziet zich ook weerspiegeld in de vorm van de film, gekenmerkt door een ambivalentie tussen enscenering en documentaire. Het werken aan een film heeft voor ons ook met aandacht te maken, met zorg en concentratie, zowel in de keuze van de vorm als in de verhouding tot mensen en plaatsen. Met Kind Hearts hebben we de ambitie om op een liefdevolle wijze te kijken naar hoe deze geliefden zich tot de wereld vandaag en tot elkaar verhouden.” (Olivia Rochette & Gerard-Jan Claes)

 

Dutch / French / English spoken, English subtitles