Selection 11: Brutmann & Efrat / Keller

2 April, 2022 - 22:00
Minard

 

Dit programma en het vorige (selectie 10) zijn samengesteld in dialoog met Sirah Foighel Brutmann, Eitan Efrat en Sonja Simonyi naar aanleiding van de eerste vertoning van Is it a knife because... en het Nurture programma dat in 2021 plaatsvond in de Beursschouwburg. 

 

In the presence of Sirah Foighel Brutmann & Eitan Efrat

Is it a knife because...

Sirah Foighel Brutmann & Eitan Efrat
,
BE
,
2022
,
HD
,
26'

Een compromisloze kijk op de manieren waarop het ouderschap en het proces van het maken van een film met elkaar botsen. Via een verzameling familievideo’s daagt Is it a knife because... de zeggenschap van kinderen en volwassenen over hun beeltenis uit, terwijl verschillende vormen van geweld zichtbaar en hoorbaar worden binnen het huishouden en door het raam.

 

Hebrew / French spoken, English subtitles

She/Va

Marjorie Keller
,
US
,
1973
,
HD
,
3'

Een jonge danseres verschijnt door montage in een andere choreografie. Deze film werd oorspronkelijk op 8mm gemaakt, op basis van een home movie.

Miroir Séb Fragile !

Sirah Foighel Brutmann & Eitan Efrat
,
BE
,
2017
,
16mm
,
23'

Miroir Séb Fragile ! is een muziekfilm opgedragen aan de cameraman Sébastien Koeppel, die stierf in 2013. De film werd gedraaid tijdens een opnamesessie van twee dagen als een experiment in improvisatie, op het vlak van muziek en het maken van beelden. Er werd gefilmd op Koeppels 16mm-pellicule, waarvan een deel vervallen was. De muziek werd live gespeeld door The Ramirez Brothers. Aan de opnames werd een laag van interpretatie en manipulatie toegevoegd door Laszlo Umbreit. Artur Castro Freire en Boris Belay filmden en het filmmateriaal werd met de hand ontwikkeld en gemanipuleerd door Artur Castro Freire en Eitan Efrat in LaboBXL.

Het werk is een uitnodiging om samen te komen tijdens een evenement waar film wordt geprojecteerd en muziek te horen is. Tussen afwezigheid en aanwezigheid komt tekst in beeld, een directe passage voor het licht creërend.

 

The soundtrack of Miroir Séb Fragile ! is available on vinyl titled Seemingly Still, released in 2021 by AudioMER, argos and Messidor.