WORM 808

Morgan Quaintance
,
UK
,
2023

Tijdens een korte residentie in het Synthesizer archief van WORM Rotterdam maakte Quaintance opnames van een reeks improvisaties op verschillende apparaten. WORM 808 is het resultaat van een improvisatie op hun legendarische Roland 808 drum machine.

 

drum machine audio piece

A Better World

Morgan Quaintance
,
UK
,
2023
,
digital
,
3'

Quaintance's miniatures zijn een doorlopende reeks van korte kortfilms die steeds minder dan vier minuten duren. Elke miniatuur exploreert een specifiek formeel, conceptueel of structureel idee. Het werkproces kan heel vrij en geïmproviseerd zijn, of zeer tijdsintensief en sterk gemonteerd. Alle films maken gebruik van ‘found’ footage of opnames die Quaintance draaide met een DV-, mini VHS of High 8 video camera. Het gebruik van lichte, goedkopere en makkelijk in de hand liggende media, in plaats van 16mm of een dure HD digital camera, maakt een snellere en meer intuïtieve benadering tot het produceren mogelijk. In dit programma presenteert Quaintance vijf nieuwe miniatures: A Better World, Palace, Strawberries, Numerology and Partners.

Palace

Morgan Quaintance
,
UK
,
2023
,
digital
,
3'

Repetitions

Morgan Quaintance
,
UK
,
2022
,
16mm to digital
,
24'

Repetitions, het nieuwste werk van Morgan Quaintance, is een oefening in het observeren van herhaling, het volgen van patronen en het ontcijferen van loops. Te midden van de wiegende, zich herhalende beelden en klanken focust de film zich op het teweegbrengen van retinale opwinding en toestanden van verwachting. Tegelijkertijd ontstaat er echter een duidelijker beeld van geïndustrialiseerde arbeid en de kwetsbare lichamen van zij die deze arbeid verrichten. Deze film vindt een ritme, zoals een machine, om de zorgen van de arbeidersklasse kenbaar te maken.

 

English spoken

I Wish You Happy Moon Festival

Xiaolu Wang
,
US, CN
,
2021
,
digital
,
3'

Sinds Xiaolu Wang meer dan tien jaar geleden naar de VS emigreerde, vervingen telefoontjes occasionele bezoekjes als de primaire communicatiemethode tussen twee generaties. Xiaolu's grootvader is al zo lang hij zich kan herinneren slechthorend, wat hun telefoontjes bijzonder moeilijk maakt. Meestal verlopen hun gesprekken net zoals op het moment dat we in de film zien. Dit is een film ter ere van Xiaolu's grootmoeder.

Strawberries

Morgan Quaintance
,
UK
,
2023
,
digital
,
3'

West Lounge

Kevin Jerome Everson
,
US
,
2023
,
digital
,
5'

West Lounge gaat over een ongelukkige gebeurtenis in Columbus Mississippi, verteld door een onbetrouwbare verteller.

 

English spoken

Numerology

Morgan Quaintance
,
UK
,
2023
,
digital
,
3'

Partners

Morgan Quaintance
,
UK
,
2023
,
digital
,
4'