Daniel Hui & 13 Little Pictures

4 December, 2017
CINEMATEK, Brussel

Daniel Hui is een Singaporaanse filmmaker die momenteel leeft en werkt in Boston, VS. Sinds zijn studies aan het California Institute of the Arts (2009–2011) heeft hij wereldwijd indruk gemaakt met een reeks films die de emotionele en politieke landschappen van het hedendaagse Singapore verkennen doorheen de prisma’s van familie, geheugen, klasse en ras. Zijn films werden onder andere vertoond en bekroond op Doclisboa, het Festival van Turijn en het Documentaire filmfestival van Yamagata. Hij is een van de stichtende leden van 13 Little Pictures, een in Singapore gebaseerd filmcollectief dat zich verbonden voelt in een geest van samenwerking en onafhankelijkheid.

In het kader van dit dubbelprogramma presenteert Daniel naast zijn eerste langspeelfilm, Eclipses, ook Spirits of cinema, een selectie van zelden vertoonde korte werken geproduceerd door 13 Little Pictures.

In samenwerking met Cinematek, Beursschouwburg, LUCA & ERG.

Op 6 december zal Daniel ook aanwezig zijn in Beursschouwburg voor 'Tumbleweed', een filmprogramma gewijd aan het werk van jonge filmmakers.